dissabte, 1 de febrer del 2014

PATATES A LA RIOJANA AMB COSTELLA DE PORC:







PATATES A LA " RIOJANA " AMB COSTELLA DE PORC :

Per 4-6 persones :

1 safata de costella de porc
6 patates bones
3 xoriços
1 ceba
1 pebrot verd
2 nyores
1 cabeça d'alls
aigua
oli d'oliva
sal
2 fulles de llorer
1 bitxo

elaboració :

Salpebrem i marquem la costella de porc a l' olla ràpida amb oli d'oliva .
Afegeix i assaona la ceba i el pebrot verd i posa'ls a l'olla ràpida amb un rajolí d'oli més . Cuina uns minuts . Afegeix el cap d'alls , les fulles de llorer i el bitxo ( sense llavors ) . Incorpora els xoriços tallats a rodanxa i les patates pelades i cascades . Cobreix amb aigua i s'assaona . Tanca l'olla i cuina a l'1 durant 5 minuts a partir que comenci a sortir el vapor .
Retira les llavors a les nyores i posa'ls en remull en un pot amb aigua tèbia . Quan s'estovin , deixa temperar , retira la carn amb un ganivet i pícala .
Destapa l'olla , treu el cap d'alls i el bitxo i desgrasa amb un cullerot . Afegeix les nyores , remou i cuina durant dos minuts més ( perquè es barregin els sabors ) . Posa a punt de sal i bon profit ! !