dimarts, 21 de gener del 2014



                          FRICANDÓ DE LA IAIA AMB XOCOLATE I BOLETS:








ingredients: 

1 kg - de llata de Vedella tallada a filets petits 

50 g. - Moixernons i ceps secs (bolets variats deshidratades que més us agradin) 

2 - Cebes picades

3 - Tomàquets picats sense llavors

1 - Copa de vi negre

un raig de vi ranci i negre (o blanc)

farina

oli

Sal, 2 fulles de llorer, una branqueta de romaní, una mica de pebrot dolç de la vera

4 unces de xocolata negra

Brou de verdures

Per fer la picada:

Un grapat d'ametlles

4 grans d'alls

Julivert i oli d'oliva

preparació:

Deixar els bolets en remull un parell d'hores. Reserveu una mica de suc per afegir al brou de verdures

Salpebrar, enfarinar i fregir la carn en una cassola amb oli, i reservar.

En el mateix oli fer un sofregit concentrat amb la ceba i el tomàquet natural. Amb calma cuinem, afegim el romaní i el llorer i un parell de grans d'all sense pelar i una culleradeta de pebre vermell dolç de la vera

A continuació afegir el vi ranci i negre i deixar reduir. Afegim la xocolata ratllada i cuinem Uns minuts. Afegim la carn.

Mullar amb el brou fins a cobrir i deixar coure a foc suau fins que la carn estigui tendra. La carn es cuina sense pressa, una hora més o menys.

Escórrer els bolets, passar-los lleugerament per la paella i afegir a la cassola.

Quan faltin 10 minuts per acabar afegir la picada. I a gaudir amb un bon pa per sucar. L'endemà encara està més bo, bon Profit!