dilluns, 2 de desembre del 2013

PITS DE POLLASTRE FARCITS AMB GAMBES I ESPINACS ACOMPANYATS AMB CLOSQUES I SALSA DE CEBA I GAMBES



ingredients:

2 pits de pollastre desossats mitjans
espinacs frescos
10 gambes vermelles, escopinyes gallecs i cargols de punxa
1 ceba vermella gran
oli oliva verge, sal i pebre negre i llimona
vi ranci / vi negre

Saltegem les gambes salpebrades en oli, reservem, en el mateix oli afegim la ceba i els caps de 6 gambes, deixem caramel · litzar, retirem els caps, afegim un rajolí de vi ranci i un altre de vi negre, deixem que s'evapori l'alcohol i passem per turmix, ens quedarà una salsa amb un gust molt intens i de color fosc, obtenim una textura compacta amb uns matisos que recorden la tinta de calamar. Reservem.

Posem una bona quantitat d'espinacs al foc en una paella gran amb una mica de sal i simplement deixem que redueixin uns minuts.

Tallem les gambes a trossets que prèviament hem saltejat, juntament amb els espinacs amb això tenim el farcit del pollastre.

Estenem els pits sobre paper film, salpebrem, afegim sobre d'elles els espinacs i les gambes trossejades i fem un rulo amb el paper film per compactar el pollastre i el farciment alhora, compactat afegim el corró o rulo en aigua bullint 12 minuts. Passat aquest temps podrem treure el pollastre farcit i tallar a rodanxes.

Servir per ració tres o quatre rodanxes de pollastre farcit, un parell de gambes senceres, unes fulles d'espinacs senceres, la salsa de ceba i unes quantes petxines de marisc cuites i amanides amb una mica de llimona.

És una recepta molt fàcil, el pollastre queda molt melós i la salsa és genial, bon profit!