Kit d'aperitiu Nadal:
1 - cullereta d'escopinyes amb maionesa de ceba tendra i llima empolvorada
2 - gelatina de dry martini amb oliva i aroma de llima
3 - gotet d'hummus amb cúrcuma cibulet i cruixent torrat de festucs
4 - gotet de taboulé de verduretes fresques
5 - gotet de pollastre a daus al curri amb escarola i oli de julivert
6 - gotet de bacallà taronja i gamba amb salsa aclarida de ceba
AMB COL.LABORACIÓ DEL TALLER DE "MANS OCUPADES" AMB ELS CENTRES DECORATIUS BY MARTA PALAU
Kit Aperitiu Nadal :
1 - cullereta d'escopinyes amb maionesa de ceba tendra i llima empolvorada . molt fàcil , farem una maionesa i picarem la ceba molt fina la incorporem a la maionesa . afegim unes escopinyes i ratllem una mica d'escorça de llima per sobre .
2 - gelatina de dry martini amb oliva i aroma de llima . Posem a bullir l' martini amb unes gotes de ginebra sense que arribi a ebullició , incorporem a la gelatina que prèviament haurem remullat en aigua freda , barregem i deixem refredar . A cada glaçonera posem una rodanxa d'oliva molt fina i afegim el dry martini fins a omplir cada glaçó , deixem a la nevera 2h i al congelador 30 minuts per poder desemmotllar millor . Empolvorem ratlladura de llima per sobre .
3 - gotet d'hummus amb cúrcuma cibulet i cruixent torrat de festucs . Afegim els cigrons al vas batedor juntament amb una mica de cúrcuma una cullerada de cafè de ras el hannout , una cullerada sopera de tahin o crema de sèsam , una mica de sal i pebre al gust , raig d'oli , una dent d'all , un grapat de julivert , i un rajolí de brou d'api en aquest cas . batem per obtenir la pasta de hummus i empolvorem uns trossets de festucs per sobre i pebre vermell dolç o picant .
4 - gotet de taboulé de verduretes fresques . Ingredients : 80 g de cuscús
1 tomàquet gran
1 ceba
1 cogombre , unes quantes tàperes
1/2 llimona
oli d'oliva
sal
pebre
1 cullerada de cúrcuma
1 cullerada de menta fresca
1 manat gran de julivert fresc
elaboració :
Piquem les fulles de julivert i les fulles de menta .
Peleu el cogombre i tallar-lo a daus i la ceba tendra i el tomàquet a daus de la mateixa mida que els de cogombre . Posar el julivert , la menta , la ceba tendra , el cogombre i el tomàquet i les tàperes en un bol gran . Afegeix el cuscús i salpebrar al gust .
Esprémer el suc de mitja llimona sobre un recipient . Afegeix la cúrcuma i un bon raig d'oli d'oliva . Bat bé fins que tots els ingredients quedin ben integrats .
Aboca la salsa sobre el bol i barreja bé perquè tots els ingredients quedin ben impregnats i deixar reposar durant almenys 15 minuts abans de servir .
La gràcia de la taboulé és que el gra no ho inflem amb aigua calenta , sinó que el suc dels ingredients i el repòs farà que es cuini igualment . Si deixem reposar d'un dia per l'altre en paper film a la nevera aconseguirem concentrar el sabor molt més .
5 - gotet de pollastre a daus al curri amb escarola i oli de julivert . En una paella marquem els daus de pollastre i reservem . En l'olla a pressió tirem una ceba una pastanaga i un pebrot verd i afegim uns daus de gingebre fresc que li donarà un toc fresc i lleugerament picant deliciós . Seguidament afegim una cullerada de curri i una mica de comí en pols i una cullerada de farina , ofeguem , afegim una copa de vi blanc i mig got d'aigua el pollastre i cuinem al 2 durant 3 minuts , passem la salsa pel turmix i acompanyem el pollastre amb unes fulles d'escarola amb una mica d'oli i sal . la salsa i el pollastre queden deliciosos
6 - gotet de bacallà taronja i gamba amb salsa de ceba . trosset de llom de bacallà dessalat , una gamba petita marcada a la paella , un tros de taronja fresca , una mica d'escarola tallada mut petita i tot regat amb una maionesa amb trossets de ceba i oli de julivert . També podem incorporar un trosset de pebrot de piquillo .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada