dimarts, 31 de desembre del 2013
OUS FERRATS DOLÇOS AMB XIPS DE CANYELLA:
ous dolços amb xips de canyella:
ingredients: 4 taronges, xocolata blanca, mantega, crema de llet, bastonets de canyella, gelatina en pols neutra
Per a la crema: gelatina de taronja amb unes gotes de gin sapphire
per la clara: xocolata blanca desfeta al bany maria amb crema de llet
esprémer les taronges i posem el suc i el gin en un cassó al foc, abans que arrenqui el bull retirem i barregem amb la gelatina freda, posem en el motlle i deixem refredar a la nevera dues hores.
Desfem la xocolata blanca al bany maria amb una mica de mantega i crema de llet.
Desmotllem i muntem el plat, acompanyem els ous amb uns bastons de canyella, per a la gelatina podem posar en el motlle un trosset de taronja, bon profit!
INGREDIENTS PER ELS BASTONETS DE CANEL.LA:
INGREDIENTS ;
250 grs . de farina normal
125 grs . de margarina tallada a dauets
60 grs . de sucre
2 Rovells d'ou
1 Culleradeta de canyella mòlta plena
Sucre blanc i canyella per empolvorar
ELABORACIÓ ;
barregem en un bol la farina amb la mantega i integrem tots dos completament . Afegim el sucre , la canyella i els dos rovells i seguim pastant fins a obtenir una massa compacta ..
Emboliquem en paper film i portem a la nevera una bona estona .
Sobre una taula de treball tallem la massa en trossos i modelem cadascun d'ells a manera de bastonets .
amb un ganivet , anem tallant trossos de la mateixa mida en forma de bastonets i els col · loquem a la safata de forn , que prèviament haurem cobert amb paper sulfuritzat .
Preescalfem aprox . 10 minuts al forn i introduïm la safata a 200 º durant 15 minuts . Traiem immediatament i si volem podem empolvorar amb el sucre i la canyella per sobre . Deixem refredar .
No deixar-los més temps al forn ja que poden quedar massa durs . Jo tinc una màquina de picar que em surten les xips més o menys iguals . També es poden fer amb fruita com mango o poma, tallant-los en forma de patates fregides.
BON ANY 2014 A TOTHOM!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada