dimarts, 17 de setembre del 2013

TABOULÉ DE VERDURES


TABOULÉ DE VERDURES:


Ingredients de la recepta de Taboulé:

Per a 4 persones:
80 g de cuscús 
1 tomàquet gran
1 ceba
1 cogombre
1/2 llimona
oli d'oliva
sal
pebre
1 cullarada de cúrcuma
1 cullarada de menta fresca o en pot
1 manat gran de julivert fresc

Elaboració:

Separa les tiges del manat de julivert i pica les fulles finament. Pica també les fulles de menta.
Pela el cogombre i talla'l a daus. Talla la ceba tendra i el tomàquet a daus de la mateixa mida que els de cogombre. Posa el julivert, la menta, la ceba tendra, el cogombre i el tomàquet en un bol gran. Afegeix el cuscús i salpebra al teu gust.
Esprem el suc de mitja llimona sobre un recipient. Afegeix la cúrcuma i un bon raig d'oli d'oliva. Bat bé fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
Aboca la salsa sobre el bol i barreja bé perquè tots els ingredients quedin ben impregnats. Deixa reposar com a mínim durant 15 minuts abans de servir.
La gràcia de la taboulé és que el gra no ho inflem amb aigua calenta, sinó que el suc dels ingredients i el repòs farà que es cuini igualment. Si deixem reposar d'un dia per l'altre en paper film a la nevera aconseguirem concentrar el sabor molt més.