ESQUEIXADA DE BACALLÀ AMB VINAGRETA DE TOMÀQUET:
Ingredients: 2 lloms frescos de bacallà al punt de sal, 1 cabdell d'enciam picadet, brots frescos com ara canonges, 1 tomàquet gran sense pell ni llavors, 1 ceba tendra, olives arbequines, opcionalment podem afegir trossos de pebrot verd i vermell picats .
Opciò 1 per fer la vinagreta: picar finament la ceba tendra i triturar el tomàquet pelat i sense llavors, els posem en un bol. Afegim les olives arbequines picades i desossades i julivert picat. Amanim amb un raig de vinagre de poma, unes gotes de llimona, un pessic de sal i pebre negre mòlt i un bon raig d'oli d'oliva.
Esqueixem el bacallà i el salpebrem lleument, afegim els brots verds, afegim la vinagreta i servim fred havent deixat a la nevera una mitja hora previament, bon profit!
Opciò 2 per la vinagreta de tomàquet:
Per fer la vinagreta, pica finament la ceba i el tomàquet i posa'ls en un bol. Afegeix les olives arbequines picades i desossades i cebollí picat al gust. Amaneix amb un raig de vinagre de Mòdena, un pessic de sal i un bon raig d'oli d'oliva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada