ingredients:
400 gr de carn picada en aquest cas vedella
brou de carn
1 ceba
2 grans d'all
1 porro
3 o 4 cullerades de tomàquet triturat natural
pebre vermell dolç
Sèpia a daus
1 o 2 Patates
gambes petites crues
mel, llet, molla de pa
vi ranci vi d´oporto
oli d'oliva, sal, sucre, llaurer, romaní, farigola
Elaboració de les mandonguilles:
Retira l'escorça de les llesques de pa, talla en daus, remulla en llet i deixa reposar breument.
Pica una dent d'all i una mica de julivert finament. Barreja amb la carn picada. Afegeix la molla remullada en llet i ben escorreguda, el rovell de l'ou i un pessic de sal. Forma boletes, passa-les per farina i fregeix-les en una paella amb oli. Retira-les i reserva-les.
Sofregiu la ceba, el porro i els alls, tot tallat a trossos. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet triturat, cuinem, afegim el llorer, la farigola, el romaní, el vi ranci, el Porto i deixeu-ho evaporar l´alcohol. Reservem dues cullerades per fer la laca.
Afegir la sípia tallada a daus.
Quan estigui tot ben pochadet, afegir una culleradeta de pebre vermell dolç i donar unes voltes.
Peleu les patates i les esguerrem a trossos per que deixin el midó amb ganes.
Afegir el brou de carn, que no arribi a cobrir del tot les patates i rectifiquem de sal.
Per fer la laca, barregeu en un bol dues cullerades de salsa amb una mica de mel.
Finalment, poseu les mandonguilles en una safata, unteu amb la laca i deixeu-la coure al forn a 170 graus fins que quedi com una crosta. Al fina afegir al guisat.
Finalment, poseu les mandonguilles en una safata, unteu amb la laca i deixeu-la coure al forn a 170 graus fins que quedi com una crosta. Al fina afegir al guisat.
Deixar coure tot uns 25-30 minuts, quan falten cinc minuts afegir les gambes pelades, finalment afegim les mandonguilles lacades al guisat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada