PAPILLOTA DE PEIX I VERDURES AL FORN AMB FLAM DE PÈSOLS:
Per al flam de pèsols:
300 gr. de pèsols
1 ceba
2 ous
100 ml. de nata líquida
Pica la ceba tendra i posa a sofregir en una cassola amb un raig d'oli. Afegeix els pèsols, les fulles de menta i un pessic de sal. Cobreix amb aigua (poca), tapa i cou durant 8-10 minuts. Escórrer els pèsols i col · loca'ls en el vas batedor. Afegeix el brou de la cocció just ran dels pèsols, tritura i cola.
Bat els ous i s'afegeix la nata líquida. Afegeix el puré de pèsols, assaona i barreja bé. Reparteix la barreja en motlles (aptes per a forn) i cuina'ls al bany Maria al forn a 170 º C durant 30 minuts (amb el forn preescalfat). Deixa que es refredi i desemmotlla. Reserva.
Per la papillota de peix:
4 lloms de peix (uns 600 gr.)
2 porros
2 pastanagues
1 manat d'alls frescos
1 carbassó petit
1 copeta de vi blanc
oli d'oliva verge extra
sal
pebre
Elaboració:
Neteja el carbassó, els porros i els alls frescos, pela les pastanagues i pica tot en juliana fina. Reserva.
Estén 4 trossos grans de paper d'alumini. Col · loca al mig de cada làmina una barreja de les verdures. Salpebra i aboca un raig d'oli. Col · loca a sobre, un llom de peix. Salpebra. Aboca un rajolí d'oli i un altre de vi blanc per sobre i tanca cada paper hermèticament (perquè en cuinar no surti el vapor) de tal manera que quedin uns paquetets quadrats ben plegats per les cantonades. Col · loca els paquetets a la placa de forn i s'enforna a 220 º C (amb el forn preescalfat) durant 10 minuts.
Posa cada paquetet sobre un plat i amb unes tisores fes-los un forat per obrir-los (vés amb compte de no cremar-te amb el vapor). Serveix en un plat i aboca el suc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada