diumenge, 25 d’agost del 2013

CARGOLS DE PERAFITA AMB SALSA

CARGOLS DE PERAFITA AMB SALSA:





L'altre dia va ploure i vam anar a caçar de nit cargols a Perafita, vam agafar un quilo, per purgar-los els vam posar en un recipient amb farina 2 dies, passat aquest temps els varem netejar molt bé amb aigua fresca una bona estona, seguidament els varem submergim diverses vegades en aigua temperada, sal i vinagre tantes vegades com va ser necessari perquè deixessin tota la bava i les impureses de la closca, varem verificar si hi havia alguna baixa: si no treuen el cap ni una mica cal rebutjar-los. Els vam posar en una olla al foc en aigua freda, sal i romaní (procediment per enganyar el cargol perquè surti de la closca) i els varem cuinar 45 minuts canviant l'aigua de cocció dues vegades, els vam colar i els vam afegir al guisat durant un quart d'hora de la següent manera:

Ingredients:

1 kilo de cargols, 1 ceba, 1 porro, alls, mig kilo de costella de porc, un tros de cansalada, un tros de xoriço picant, 1 nyora, tomaquet triturat, brou de pollastre o de carn, sal, pebre negre, pebre vermell picant, 1 bitxo opcional, vi blanc.

Elaboració:

En una paella ampla i plana salpebrem, fregim i segellem la costella de porc i la cansalada a daus en una mica d'oli d'oliva amb 3 o 4 grans d'all, reservem, en el mateix oli hi afegim la ceba picada i el porro, quan estigui daurat afegim la nyora seca a trossos i remenem perquè vagi deixant anar la carn, afegim el xoriço tallat a trossets i cuinem un minut, afegim una copa de vi blanc i deixem reduir, afegim el tomàquet triturat, cuinem, afegim la costella de porc reservada i ofeguem tot uns minuts, afegim una mica de brou de pollastre fins a cobrir la carn i deixem cuinar 15 minuts, afegim pebre vermell picant i pebre negre, romaní en branca i la picada, deixem reduir el brou fins que ens quedi una salsa ni molt espessa ni molt clara, si ha quedat molt clara i cal podem afegir una mica de farina de blat de moro per espessir, rectifiquem de sal, afegim els cargols i cuinem un quart d'hora tot junt, servin amb un bon porró de vi negre i pa per sucar a la salsa, bonísims!!
Els cargols són insípids per si sols, han de quedar rabiuts!, si us agraden més picants encara podeu afegir un bitxo o un caiena en el sofregit. Bon profit!



Com erem colla vam acompanyar amb un arròs de pollastre i costella de porc amb un brou de xai excel.lent: