dissabte, 6 de juliol del 2013

PATATES ENMASCARADES




                                                        PATATES ENMASCARADES:

Les patates emmascarades és una recepta típica de les comarques de secà i es sol cuinar a l´hivern. Normalment no es posa ou de guatlla.

Ingredients 4 persones:

4 patates 1 botifarra negra o del perol 1 tall de bacó per persona 2 grans d'all Oli d'oliva verge Sal i Pebre

Elaboració:


Preescalfar el forn a 200 º. A la safata del forn, posem un full de paper per forn, col · loquem damunt el bacó i cobrim amb un altre full. Deixem al forn, fins que quedi cruixent. Retirar i reservar. Rentem les patates i sense pelar, les posem en una olla, les bullirem durant 25 minuts, o fins que estiguin tendres. Retirem deixem refredar, pelem i trossegem a trossos grans .Pelem i piquem l'all, traiem la pell a la botifarra, rentem i piquem el julivert. En una paella posem 2 cullerades d'oli d'oliva, daurem l'all, afegim la botifarra, la patata trossejada i sofregim, removent la patata per trencarla. Salpebrem, emplatem i decorem al nostre gust. Jo en aquest cas vaig començar posant pa anglès torrat i untat amb tomàquet a la base, la rodanxa de bacó de la mateixa mida que el pa, les patates emmascarades i coronant l'ou de guatlla freixit.
La botifarra de perol és molt típica del Pirineu català, el seu farciment és de diverses carns que es fan amb l´escudella.