dissabte, 6 de juliol del 2013

CROQUETES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PIQUILLOS I PURÉ DE CIGRONS


 CROQUETES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PIQUILLOS I PURÉ DE CIGRONS:








                         

Jo vaig servir les croquetes a sobre d´un puré fi de cigrons ( aquest puré no es el mateix procediment que el hummus ) que el faig amb patata bullida amb ceba caramelitzada amb trocets de pernil salat, julibert, sal i pebre vermell picant. Per sobre del puré poso un tros de pebrot vermell escalivat les croquetes i acompanyo el plat amb una amanida d´escarola amanida només amb oli d´all i sal. També estan molt bones acompanyades amb salsa de pebrots del piquillo.

Les croquetes: Pica la ceba tendra finament i posa-la a coure en una cassola amb oli. Pica també el gra d'all i afegeix-lo. Sense que arribi a daurar, afegeix el bacallà i ofegar breument. Afegeix la farina  i cuinar-la aboca la llet a poc a poc, sense deixar de remoure. Afegir amb julivert picat, rectifica de sal, barreja bé i passa la massa a una font. Deixa temperar una mica i unta la superfície amb una mica d'oli o cobreix-la amb film de cuina perquè no se li faci crosta i posem la masa al frigo. Pasar per una mica de farina, pa ratllat i ou, fregir.

Per a la salsa de piquillos, tritura els pebrots amb la batedora elèctrica, posa'ls en un cassó i afegeix un raig d'oli, una mica de sal i una mica de sucre. Cuina durant 10 minuts i reserva la salsa.


Bon profit!