dissabte, 6 de juliol del 2013

BACALLA AL FORN AMB VERDURETES AL VAPOR I SALSA FINA DE ROMESCO



   BACALLA AL FORN AMB VERDURETES AL VAPOR I SALSA FINA DE ROMESCO:

Per a la salsa fina de romesco: els dos tomàquets partits per la meitat, la ceba també partida i 2 de les dents d'all sencers, regats amb un fil d'oli, salpebrats i ficats al forn a 180 graus durant 35 minuts. Retirem la pell als tomàquets i als alls i ho posem tot en un bol juntament amb els fruits secs: avellanes, ametlles, nous el que tinguis, julivert, sal i pebre i oli d'oliva i ho triturem tot per aconseguir la salsa fina de romesco.

Mentrestant, en una paella amb abundant oli i un parell d'alls sencers, i ha foc molt baix sense que arribi a borbollejar, confitem el bacallà durant dos minuts. 
Sabem que està al punt per treure'l de la paella quan comença a esquerdarse la carn amb l'ajuda d'una forquilla.Posem sobre paper de cuina per eliminar l´excés d´oli. Col · loquem el bacallà en una font apta per el forn. Posem per sobre la salsa romesco i gratinar uns minuts. El bacallà com tot el peix no ha de quedar molt fet.


Acompanyem amb unes tires de verdures al vapor: carbassó, pastanaga, puerro etc i unes alcachofes al forn amb dauets de pernil serrá i cansalada.


Bon profit!