dissabte, 6 de juliol del 2013

ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL I ESCAMARLANS



                                                       
                                               Arròs caldós amb llamàntol i escamarlans:

                                                                      Ingredients:



Aquesta va ser per 9 persones: Oli d´oliva suau de 0,4 graus, 100 gr d'arròs per persona, 2 llamàntols de 400 gr, fumet de peix, 2 cebes tendres, dues pastanagues, dos tomàquets, salsa de tomàquet, copa de vi blanc, copa de conyac, safrà, oli, pebre i sal. 


Elaboració:

Per començar, sofregiu els caps de llamàntol en un cassó amb oli. Quan hagin agafat una mica de color, incorporar el tomàquet, la ceba, la pastanaga, el vi blanc i el conyac, el pebre i una mica de brou de peix. Deixar coure durant uns 30 minuts. Després triturar i passar per un colador xinès i reservar aquesta crema. 
A continuació, sofregiu les cues del llamàntol i els escamarlans en una cassola amb oli, afegir tomàquet triturat. Quan el marisc estigui daurat retirar i reservar. A continuació, a la mateixa cassola on haurà sofregit el llamàntol incorporar el brou calent (comprobar de sal), l'arròs i el safrà i deixar coure 18/20 minuts. I ja per acabar, afegir el marisc i tres o quatre cullerades de la crema de els caps de llamàntol. Remenar i provar.

Ingredients per al brou:

Peix de roca: Espines de rap, cap de rap o un cap de lluç, caps de gamba, escamarlans o galeras, 1 ceba grossa, 1 pastanaga 1 puerro, un tros de col si us agrada, un nab, 2 tomàquets madurs, julivert, grans de pebre, 2 l d’aigua embotellada.

Elaboració del brou: En aquest cas serà un: FUMET BLANC SUAU.

Posem a daurar amb oli d´oliva una cabesa d´alls la ceba tallada a octaus, afegim la resta de verdures senceres, hi afegim el marisc, el peix de roca, els grans de pebre y finalment hi afegim els tomàquets tallats en quatre trossos. I ho sofregim a foc rapid uns minuts per que els ingredients ens deixin el mínim d´aigua. Pasat aquest temps o mullem amb aigua i ho deixem bullir 25 minuts, despres desespumem i pasem per el colador xinés. Rectifiquem de sal.
Ens interesa amb el brou molt producte i poc caldo per que quedi concentrat, es important no fer-ho reduir molta estona per que si no obtimdriem uns sabors no dessitjats, amb 45 minuts en tindrem prou.

(si no ens va bè podem prescindir del llamàntol i fer-la de gambes o escamarlans i afegir unes tallarines o escupinyes)

Bon profit!