dissabte, 6 de juliol del 2013

PEUS DE PORC FARCITS DE ROVELLONS, GAMBES I FOIE


PEUS DE PORC FARCITS:


                                                

Ingredients: 4 persones


3 peus de porc a mitats cuits del mercadona marca: Noel, Ja venen cuits i condimentats, per mi dels que he provat els millors, i a més garrotxins!
1 kg de rovellons caçats" a la botiga" per els que tenim menys sort.
mig Kg de gamba petita crua.
1 làmina de micuit de foie
sal pebre all julivert


Elaboració:


Courem al forn els peus sal-pebrats mitja hora a 180 graus amb herbes: romaní i julibert. Mentres saltegem els rovellons a trocets amb all i julivert fins que es veguin la seva propia aigua.(reservem uns quants rovellons sensers per afegir al plat final. Farem el mateix amb les gambetes.

Quan els peus quedin ben amorosos els desosarem, farciu-los amb els bolets i les gambes i emboliqueu-los amb paper film fins que quedi com un embotit compacte. Posem el farcit al frigo una hora mes o meys sense que es congeli, per poder tallar-lo a llesques.

Talleu el farcit en rodantxes de dos dits de gruix mes o menys enfarineu-los lleument (opcional) i fregiu-los amb un trosset de foie per sobre fins que estiguin daurats i es desfagi el foie.
Per servir-ho al plat no us precupeu si no us queda compacte i es desfà, podeu fer servir un motllo rodò per montar la farça.

VARIANT AMB SALSA: (sense micuit, ni gambes):


Peus de porc al forn sensers sense desosar amb el mateix procés de cocciò al forn que hem fet abans, quan ja els teniu cuits li afegim aquesta salsa per sobre:

Picar la ceba a trossets petits i sofregir en el mateix oli, fins que quedi confitada i afegir el tomàquet ratllat, deixar coure i tirar una presa de xocolata, remenar perquè es desfaci i posar el gotet de vi blanc. Quan s'hagi evaporat tirar la picada que s'haurà fet amb l'all, el julivert, la llesca de pa fregit, el bitxo, les ametlles i les avellanes. Donar unes voltes i deixar fer xup-xup uns minuts, a continuació afegir el cullerot de brou de carn, posar els rovellons tallats a trossos i deixar coure remenar bé, si queda massa espès posar una mica més de brou. LLestos i a llepar-nos els dits. 


Bon profit!